Federatia Oierilor de Munte
Home Noutati
Noutati

Festivalul oierilor de la Bran, la a patra ediţie

A patra ediţie a „FESTIVALULUI OIERILOR - Târgul de produse tradiţionale”, va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2012, în Tohanul Nou Tabără - Bran, judeţul Braşov.

Citeste mai departe
 

 

Legea camerelor agricole - ultimele prevederi

Legea camerelor agricole 122/ 6 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală a fost promulgată şi publicată în Monitorul Oficial 472/11 iulie 2012. Potrivit noii legi, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a legii se înfiinţează Comitetul Naţional de Iniţiativă (CNI), iar primele alegeri, pentru constituirea camerelor agricole, trebuie organizate în maxim 90 de zile de la intrarea în vigoare a actului.

Citeste mai departe
 

 

Legea pajiştilor, rediscutată cu crescătorii de animale

Legea 214/2011 pentru reglementarea organizării, administrării şi exploatării pajiştilor permanente, care este în vigoare din noiembrie 2011, dar nu este aplicată, va fi modificată pe baza propunerilor venite din partea asociaţiilor de crescători de animale, susţine Daniel Botănoiu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Citeste mai departe
 

 

Camere agricole: 42 judeţene şi una naţională, din septembrie

Camerele agricole vor fi doar 42 judeţene şi una naţională şi ar putea funcţiona de la începutul lunii septembrie, după ce proiectul de lege pentru modificarea Legii 283/2010 privind înfiinţarea şi funcţionarea camerelor agricole a fost adoptat în 14 iunie 2012 de plenul Camerei Deputaţilor (for decizional), urmând a fi trimis Preşedintelui spre promulgare în 5 zile de la adoptare, ne-a spus deputatul Adrian Rădulescu, preşedintele Comisiei de Agricultură.

Citeste mai departe
 

MESAJ

CONSILIUL DIRECTOR

al

FEDERAŢIEI OIERILOR DE MUNTE DIN ROMÂNIA

în calitatea sa de organ de conducere colectivă transmite următorul mesaj membrilor şi simpatizanţilor susnumitei structuri asociative:

Oierii de munte din România, recunoscuţi pentru gradul de reprezentativitate pe care îl au în cadrul categoriei socio-profesionale din care fac parte, sunt invitaţi să se implice tot mai mult în activităţile prin care sunt hotărâte destinele acestei ocupaţii autohtone, apărând totodată valorile reale ale oieritului de la noi din ţară.

Citeste mai departe
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 2 of 2

Who's Online

We have 8 guests online
Powered by PubliAgro.