Federatia Oierilor de Munte
Home Evenimente
Evenimente

 

Susţinere diferenţiată pentru oieritul montan

Consiliul Director al Federaţiei Oierilor de Munte (FOM) din România a organizat în perioada 15-17 iunie a.c. o întâlnire de lucru în localitatea Haţeg din judeţul Hunedoara. La întâlnire au participat membrii Consiliului director al FOM şi delegaţi ai unor asociaţii componente.

Citeste mai departe
 

 

Mioriţa din Carpaţi, integrată în Euromontana


În ziua de 24 februarie a.c., în localitatea braşoveană Moeciu de Jos, Consiliul Director al Federaţiei Oierilor de Munte (FOM) a convocat Adunarea Generală a membrilor săi. Pe ordinea de zi s-au aflat, printre altele, prezentarea principalelor activităţi ale FOM din anul 2011 şi stabilirea strategiei şi a obiectivelor generale ale federaţiei pentru acest an.

Citeste mai departe
 

 

Oieritul montan românesc

păstrarea tradiţiilor ne priveşte pe noi toţi


Tradiţia păstoritului montan în ţara noastră este strâns legată de cei ce-l practică, de generaţiile care au făcut din urcatul oilor la munte un simbol naţional pe care, de multe ori, suntem tentaţi să-l atribuim vremurilor trecute.

Citeste mai departe
 

 

Târlirea păşunilor montane

 


Metodă simplă şi economică de îngrăşare a păşunilor şi fâneţelor de munte, târlirea este un sistem specific păşunilor izolate şi îndepărtate, lipsite de adăposturi construite, unde animalele domestice sunt menţinute în perimetre îngrădite sub cerul liber (târle, stăoine) din apropierea stânelor şi văcăriilor, pentru a fi mai uşor păzite în sezonul de păşunat de atacul carnivorelor mari, destul de bine reprezentate în Carcapţii României.

Citeste mai departe
 
«StartPrev12NextEnd»

Page 2 of 2

Who's Online

We have 3 guests online
Powered by PubliAgro.